Maruška a Vašek

Vašek a Maruška se seznámili v našem Domově Radost pro osoby s postižením v Merklíně. Vašek se zrovna do domova přistěhoval, Maruška v něm pracovala jako pomocná síla v kuchyni. I Maruška docházela do Diakonie jako klientka denního stacionáře Plamínek pro lidi s postižením.

Na Radosti trávila Maruška s Vaškem téměř veškerý volný čas, a protože jim spolu bylo moc dobře, časem se přestěhovali do společné domácnosti v Plamínku. Společnost jim dělal ještě pejsek Rex. V roce 2014 se náš pár přestěhoval do nedalekého města Přeštice, kde dnes v rámci chráněného bydlení bydlí v bytě v panelovém domě.

Jak už to tak ve vztazích bývá, ne vždy je vše zalité sluncem. Maruška a Vašek k sobě ale prostě patří a jeden bez druhého si svůj život už nedovedou představit.

Tahle milá dvojice by se nejspíš nikdy neseznámila, nebýt služeb Diakonie. Díky chráněnému bydlení mohou i lidé s postižením žít společně se svými milovanými. Pomozte i dalším párům, jako jsou Maruška a Vašek, ke spokojenému a samostatnému životu.

Staňte se tváří pomoci.